Bradley Wiggins wint Parijs-Nice, Lieuwe Westra wordt tweede

Wiggins (midden) en Westra (links) tijdens de zevende etappe van Parijs-Nice van gisteren. Foto AFP / Pascal Pavani

De Brit Bradley Wiggins heeft de meerdaagse wielerwedstrijd Parijs-Nice gewonnen. In de afsluitende tijdrit kon hij de Nederlander Lieuwe Westra net voorblijven. Die eindigt in het algemeen klassement tweede.

Valverde sluit de koers naar de zon, traditioneel de eerste belangrijke etappewedstrijd van het voorseizoen, af als derde. Tot gisteren stond de Amerikaanse Levi Leipheimer op die positie, maar hij had veel pech en moest door valpartijen zijn ambities laten varen.

In de afsluitende tijdrit van vandaag reed Westra (Vacansoleil-DCM) een uitstekende tijdrit. Hij startte als een na laatste en zette de snelste tijd neer. Wiggins, die als enige na hem nog op de fiets stapte, snoepte echter nog twee seconden van de tijd af. In het algemeen klassement blijft hij Westra daarmee acht seconden voor.