AZ verslaat De Graafschap: 0-2

AZ won vanavond in Doetinchem van De Graafschap met 0-2, mede dankzij een bijzonder doelpunt van Rasmus Elm.

De Zweed schoot vanuit een hoekschop de bal ineens in het doel van de thuisclub. In blessuretijd maakte Erik Falkenburg de tweede treffer voor de Alkmaarders, die dankzij de zege koploper in de Eredivisie blijven. Goed voetbal was op de dramatische grasmat van de Vijverberg nauwelijks mogelijk, schrijft persbureau Novum. Daar had AZ ogenschijnlijk het meeste last van, want die ploeg wil doorgaans het spel maken.

Beide teams kwamen niet aan hun beste spel toe. De 0-0 halverwege was een goede afspiegeling van wat er op de grasmat te zien was geweest. Vier minuten na rust probeerde Rasmus Elm het dan maar eens op een andere manier. De Zweedse middenvelder van AZ draaide een corner ineens in het doel van De Graafschap: 0-1. Misschien ging doelman Yves de Winter niet helemaal vrijuit, de manier waarop Elm de bal inschoot was ieder geval fraai.

Na het doelpunt moest De Graafschap uit zijn schulp kruipen en dat kwam het spelbeeld zeker ten goede. De thuisclub creëerde enkele goede kansen en ook AZ kreeg wat meer ruimte om aan te vallen. De uitkomst van het duel was lang onzeker, tot Falkenburg in blessuretijd het duel definitief besliste.

Door de winst op de Superboeren en het puntenverlies van alle concurrenten behalve Ajax nestelde het team van trainer Gertjan Verbeek zich vaster op de eerste plaats.