Voor dit racefilmpje gaat Japanse bestuurder mogelijk half jaar cel in

Een 50-jarige Japanse dokter besloot met zijn Ferrari eens lekker te gaan scheuren op de snelweg. Hij zette zijn snelheidsovertredingen op YouTube, maar dat had hij beter niet kunnen doen, want dankzij het filmpje is hij nu opgepakt.

Zo heel hard gaat de Japanner in onderstaand filmpje niet: hij rijdt 124 kilometer per uur, terwijl je met een Ferrari gemakkelijk boven de 300 kilometer per uur kan. Maar de snelheidslimieten liggen in Japan nogal laag: op de weg waar de Ferrari-coureur reed zelfs maar 40 kilometer per uur. Geschockeerde landgenoten van de dokter belden daarom massaal naar de politie, waarna de man werd opgespoord.

De dokter, die voor zijn overtreding in het slechtste geval voor zes maanden de cel in moet of een boete van maximaal 100.000 yen (ongeveer 900 euro) moet betalen, verdedigde zijn actie door te zeggen dat hij de Japanners “de schoonheid van een Ferrari” wilde laten zien. “Ik wilde me trots voelen”, aldus de dokter.