Video: NASA introduceert Angry Birds zonder zwaartekracht

Angry Birds Space is de nieuwe stap van de spelmakers om de hype rond het computerspel in leven te houden, dat sinds 2009 de wereld verovert. Mede dankzij NASA is nu de ruimte aan de beurt.

We zijn getuige van de lancering van het nieuwe spel, onder leiding van de Amerikaanse ruimtevaarder Don Pettit. Aan boord van het internationale ruimtestation ISS schiet hij speciaal voor de echte fans een pluche Angry Bird af op twee groene ballonnen, oftewel de welbekende varkentjes.

“Ik ben geen groot kunstenaar”, geeft Pettit toe, : het is maar goed dat ik ingenieur ben geworden, anders was ik nu van de honger omgekomen.” Hoe hij in ISS aan twee eieren is gekomen, blijft overigens een raadsel. Het nieuwe spel is vanaf 22 maart verkrijgbaar.