‘Triple play’ op de beurs Grieken failliet

Ziggo gaat naar de beurs op 21 maart. Dat is goed nieuws voor grootaandeelhouders Cinven en Warburg Pincus die een geschatte 500 miljoen euro ophalen. Maar ook voor de raad van bestuur van het kabelbedrijf rinkelt de kassa. Uit het prospectus blijkt dat bestuursvoorzitter Bernard Dijkhuizen 721.000 aandelen bezit. Tegen een geschatte prijs van 17 euro is dat pakket 12,3 miljoen euro waard. Bij de beursgang verkoopt Dijkhuizen 3.200 aandelen met een waarde van ruim een halve ton. Het aandelenbelang van commercieel directeur Marcel Nijhoff is 10,3 miljoen waard. Onverwachte winnaar is commissaris Wim Dik. De oud-topman van KPN verdient met de beursgang van Ziggo 180.336 euro. Kassa!

Wat de meeste Griekse obligatiehouders al wisten, is gisteren definitief geworden: Griekenland kan zijn schulden niet terugbetalen. De formule om het verlies te berekenen is ingewikkeld, maar het resultaat spreekt voor zich: voor iedere uitgeleende euro krijgen obligatiehouders nog 25 cent terug. Dat is wat ze noemen een echte haircut. Gezien de honderd miljard euro aan schulden die Griekenland afschrijft, valt de schade voor de Nederlandse banken te overzien. ING en de Rabobank hadden het grootste deel van hun Griekse bezittingen al verkocht of afgeschreven. Hoe groot de verliezen voor Delta Lloyd en SNS is niet bekend, maar zal niet in de miljarden lopen.