Trammps-zanger Ellis overleden

Jimmy Ellis in 2007 . Foto AP

Jimmy Ellis, de leadzanger van de soulgroep The Trammps, bekend van de hit Disco Inferno waarin hij het refrein ‘Burn, baby burn!’ zingt, is donderdag op 74-jarige leeftijd overleden in Rock Hill, South Carolina. Hij is gestorven aan de gevolgen van Alzheimer, volgens zijn dochter Erika Stinson in The New York Times.

Het nummer Disco Inferno van The Trammps uit 1976 werd dé muziek van het discotijdperk, toen het als achtergrondmuziek gebruikt werd bij de dansscènes met John Travolta in de discofilm Saturday Night Fever. De filmsoundtrack leverde The Trammps in 1977 een Grammy op. Ellis vormde begin jaren zeventig met ondermeer toetsenist Edward Cermanski The Trammps, een verwijzing naar de tijd dat Ellis met vrienden op straat zong en door de politie voor zwervers (tramps) werden uitgemaakt. The Trammps hadden hits als Zing! Went The Strings Of My Heart, Shout en Hold Back The Night. In 1977 maakten ze een nummer over de stroomuitval in New York op 13 juli dat jaar, The Night The Lights Went Out. In 2005 werd Disco Inferno opgenomen in de Dance Music Hall of Fame. Ellis heeft tot 2010 met The Trammps opgetreden.