superdelux

Koraalvaas

Koraalstructuren zoals ze te vinden zijn rond de Gili-eilanden voor de kust van het Indonesische Lombok. Ook voor zijn vierde samenwerkingsverband met aardewerkfabriek Koninklijke Tichelaar Makkum heeft ontwerper Roderick Vos (1965) zich laten inspireren door de natuur. De Gili-vaas is in vijf verschillende richtingen te kantelen en leverbaar in glanzend wit en jadegroen. Te koop à 390 euro in de fabriekswinkel in Makkum en via de webshop www.tichelaar.nl

TEFAF-app

Past de Picasso boven de bank? En staat die antieke stoel goed op kantoor? The European Fine Art Fair in Maastricht (van 16 t/m 25 maart) heeft voor haar zilveren jubileum een app ontwikkeld met een Try Out-functie. Voorwerpen van de kunstbeurs kunnen daarmee virtueel thuis worden uitgeprobeerd en de resultaten kunnen op Facebook en Twitter worden gedeeld. De app biedt gebruikers ook een interactieve plattegrond en audio- en video-informatie over 180 kunstwerken op de beurs. De app is gratis te downloaden op tefaf.com/mobile en in de iTunes AppStore.

Designvogels

Fladderen er mussen en koolmezen in de tuin met een voorliefde voor design? Vervang de vetbol of het pindazakje door een ‘Dish of desire’ van Frederik Roijé (1978). Omdat iedere vogel zijn eigen voorkeursmenu heeft, maakte de Nederlandse ontwerper diverse ‘bird feeders’, met één tot vier voerborden. Meer informatie op roije.com