'Negativity' over Negerdag

Howard Komproes initiatief om vrijdag uit te roepen tot Negerdag is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. „Op 9 maart wordt de neger in het zonnetje gezet”, zo staat op de site negerdag.nl die de komiek lanceerde. „Onder het motto ‘Heb Uw Neger Lief’ is Negerdag een dag waarop iedereen zich als een neger mag gedragen.”

Negerdag werd trending topic op Twitter, maar niet alle reacties waren positief. „Flink wat ‘negativity’ over Negerdag”, twitterde stand up comedian Komproe vrijdagmiddag. „Alles was ondergeschikt aan de lach, nooit mijn bedoeling geweest om mensen te beschadigen/kwetsen.” Komproe hield onder meer de verkiezing Meest Geliefde Neger van Nederland, die werd gewonnen door Humberto Tan. Ook mochten nieuwe programma-ideeën worden aangedragen, wat resulteerde in Goede Neger, Slechte Neger, De Neger Draait Door, Help! Mijn Man is Geen Neger en Pauw en Zwarteman. (Novum)