Hij : 'Geld is geen drijfveer meer'

Peter Knuvers (48) en Mildred Huijgens (47) zijn twaalf jaar samen. Ze gaan op 4 mei trouwen. Hij is directeur bij de Rabobank en heeft twee kinderen uit een vorig huwelijk. Zij doet het huis en heeft drie kinderen.

Peter: „Ik ben ambitieus maar geld is niet het belangrijkste. Tussen het hoogste bestuur van de Rabobank en mijn positie, zit nog één bestuurslaag. Een stap hoger hoeft niet per se meer. Ik heb een prima salaris en hoef niet meer te verdienen.

Mildred: „Je wilt wel beloond worden voor het werk dat je doet.”

Peter: „Natuurlijk. Maar geld is geen drijfveer meer. Als ik hogerop zou gaan zou dat puur voor de positie en de uitdaging zijn.”

Mildred: „Je geeft dan wel veel vrije tijd op. Terwijl je het nu al zo druk hebt.”

Peter: „Op dinsdag zing ik in een vocalgroup, op donderdag speel ik bariton bij de band Daktari Fanfari. Dat zou ik dan misschien ook niet meer kunnen doen.”

Mildred : (lachend) „En op enige hulp in het huishouden hoef ik dan ook niet te rekenen. Je doet nu al bijna niets. Het enige wat je in huis doet, is het uitlaten van de hond en het beheren van de rekeningen. Maar daar heb ik geen problemen mee. Het was een bewuste keuze.”

Peter: „Ik heb een drukke baan en gewoonweg geen tijd om meer te doen. De avonden en weekenden worden gebruikt om vergaderingen voor te bereiden.”

Mildred: „Toen ik nog buitenshuis werkte, kon ik er weleens boos om worden dat hij niets deed thuis. Die stress is weg. Gelukkig zitten we in een positie waarin we het kunnen veroorloven dat ik me volledig op het huishouden stort.”

Peter: „Als je zou werken, zouden we een schilder en een werkster in dienst moeten nemen. Dat geld besparen we nu. En je krijgt natuurlijk pensioen.”

Mildred: „Mijn ex-man is twaalf jaar ouder dan ik en werkte bij de KLM. Vliegend personeel gaat er al uit op hun 56ste, waardoor ik nu maandelijks 1.500 euro pensioen krijg. Dat is een goed inkomen dat op de spaarrekening terechtkomt. We betalen er onder andere vakanties van.”