Geroosterde aubergine met saffraanyoghurt

Voor 4 personen

3 aubergines

olijfolie

2 el geroosterde pijnboompitten

pitten van een ½ granaatappel

20 basilicumblaadjes

klein plukje saffraandraadjes

3 el warm water

180 g Griekse yoghurt

1 teentje knoflook

2,5 el citroensap

3 el olijfolie

Week de saffraan vijf minuten in het warme water. Doe de yoghurt, de knoflook, het citroensap, de olijfolie en een snufje zout in een kom. Roer goed door en giet er het saffraanwater bij. Zet koud weg.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de aubergines in plakjes of in stukken van ongeveer gelijke grootte. Leg ze op een bakplaat, kwast ze royaal in met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Rooster de aubergine tussen de 20 en de 35 minuten, tot ze licht goudbruin zijn. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur, giet er de saus over en bestrooi de aubergines met granaatappelpitten en pijnboompitten. Garneer het geheel met de basilicumblaadjes.

NB Zowel de saus als de aubergines kunnen van tevoren gemaakt worden en blijven een paar dagen goed in de ijskast. Laat de aubergines wel op kamertemperatuur komen voor serveren.