Geplaagde wielerploeg heeft eindelijk succes

Een prachtige dag was het uiteindelijk voor de Raboploeg, met ritwinst van de Spaanse renner Luis Leon Sanchez in Parijs-Nice en de eerste seizoenzege voor sprinter Theo Bos in Dwars door Drenthe.

’s Ochtends zag het er nog heel anders uit voor de Nederlandse ploeg. Kopman Bauke Mollema, die er in Parijs-Nice nu toe niet aan te pas kwam, stapte af met griep. Op bijna hetzelfde moment kwam Michael Matthews niet meer aan de start in de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico. De Australische sprinter van Rabo was een dag eerder hard gevallen. En dat allemaal na een week met stevige kritiek omdat de ploeg in Parijs-Nice op een cruciaal moment de slag miste. Terwijl concurrent Vacansoleil met ritwinst van Lieuwe Westra wel scoorde.

Sanchez – vorig jaar ritwinnaar in de Tour en in 2009 eindwinnaar van Parijs-Nice – bleef vrijdag samen met Jens Voigt over uit een kopgroep die al na 40 kilometer ontstond. Na 176 kilometer versloeg hij de Duitse routinier in Sisteron in de sprint. „Ik wilde tot het randje gaan want we hadden iets goed te maken”, aldus Sanchez op Rabosport.