De nieuwe bijbaan van Jean Paul Gaultier

PHOTO © PETER STIGTER FILENAME IS DESIGNER NAME FALL/WINTER 2012

Het is voor een modeontwerper met een eigen label heel gebruikelijk om iets naast de deur te doen: een eenmalige collectie voor een grote keten, de creatieve leiding over een oud modehuis of een sportmerk, het aankleden van een fles champagne of water, het ontwerpen van colablikje. Jean Paul Gaultier, tot vorig jaar verantwoordelijk voor de vrouwenlijn van het superchique Hermès, heeft een wel heel bijzondere nevenactiviteit gevonden. Hij is benoemd tot creative director van Coca-Cola light. Gaultier zal, zo liet het frisdrankmerk weten, „ zijn creatieve flair en geniale gevoel voor mode op sensationele manier terug laten komen in een limited edition-collectie”. Daarnaast zal hij retailconcepten en reclamecampagnes ontwikkelen. Ah, daarom lagen die blikjes bij de laatste show op de stoelen.