Canadese skicrosser overlijdt na ongeluk tijdens World Cup

Archieffoto van de verongelukte skiër Nick Zoricic, gemaakt tijdens een freestyle wedstrijd in de VS in 2010. Foto AP / Mike Groll

De 29-jarige Canadese skiër Nick Zoricic is vanmiddag overleden na een zwaar ongeluk tijdens zijn race die onderdeel uitmaakte van de World Cup Skicross in Zwitserland. Dat meldt de Internationale Ski Federatie.

Zoricic werd na zijn val op de skibaan behandeld, waarna hij per helikopter werd overgebracht naar een ziekenhuis. Hier overleed hij begin van de middag als gevolg van een “ernstig neurotrauma”, aldus de Federatie. De skiër kwam niet uit in de laatste bocht van het parcours en moest deze veel te breed nemen. Hij kwam hierdoor direct in de vangnetten terecht die langs de kant van de koers gespannen staan.

De organisatie van de World Cup heeft de rest van de wedstrijden vandaag afgelast na het overlijden van de deelnemer. Andere professionele skiërs reageren op Twitter geschokt op het overlijden van Zoricic:

Twitter avatar brianstemmle Brian Stemmle I can’t believe this tragic news. Nick Zoricic has died? I’m sick to my stomach
Twitter avatar tedligety Ted Ligety skiing is a great sport that gives but it also takes, sad day to lose Nick Zoricic, you’ll be missed bud.