Bijna lente

Door de langer wordende dagen en de relatief hoge temperaturen komt de natuur de komende dagen verder in lentestemming. Het blijft de komende dagen zacht, met overdag temperaturen in de dubbele cijfers en het blijft droog, op een enkele spat motregen vandaag en maandag na.

Met een wind vanaf zee wordt tamelijk vochtige lucht aangevoerd met Noordzeewolken. Overdag ontstaan boven land stapelwolken.

In de loop van woensdag en vooral donderdag en vrijdag is de wind aflandig en wordt drogere lucht aangevoerd, waarin de lentezon betere kansen krijgt. Door de kracht van de lentezon kunnen de temperaturen dan nog verder oplopen en kan het in het zuiden van het land op een enkele plaats voor het eerst dit jaar 15 graden worden.

Na tweeënhalve dag lentezon komt er in het volgend weekeinde weer een storing vanuit het westen, met wolken, regen en gevoelig dalende temperaturen.

Voor het zover is, trekken vanavond wolken en motregen verder naar het zuiden. Tijdens opklaringen wordt het vannacht in het noorden het koudst, met minima rond 4 graden.

Morgen blijft het droog, met wolken en zon. De grootste kans op wat zon is aan de kust. Er waait een matige noordwestenwind en het wordt 9 tot 13 graden.