9.574,50

Zouden de kandidaat-partijleiders van de PvdA uit het hoofd weten waar dit getal bij hoort? Minimumloon? Fout. Dat bedraagt 1.446 euro, per maand. Een modaal jaarsalaris? Fout. Dat ligt dit jaar op 33.000 euro. Nee, het gaat om de vergoeding die de ontslagen Grontmij-bestuurder Jean-Luc Schnoebelen opstrijkt. Per dag. Hij was welgeteld negen maanden en acht dagen in functie en krijgt 2,7 miljoen mee.

CEO of Air France-KLM, Jean-Cyril Spinetta, center, CEO of Air France, Alexandre de Juniac, left, and Peter Hartman President and CEO of KLM, right, pose as they arrive for a press conference to announce the full year results in Paris, Thursday, March 8, 2012. Air France-KLM on Thursday reported a multimillion euro loss for 2011, which the struggling carrier called a "tough year" beset by volatile fuel prices, political upheaval and a lackluster global economy. (AP Photo/Michel Euler) AP