Wulff uitgefloten bij afscheid

People use vuvuzelas to make noise in order to disturb the great tattoo for former German President Christian Wulff across the rive from Bellevue Castle in Berlin March 8, 2012. The sign reads: "Without Honour no Pay!" REUTERS/Thomas Peter (GERMANY - Tags: POLITICS CIVIL UNREST) Reuters

Onder een luid fluitconcert van zo’n 250 demonstranten, sommigen met toeters en vuvuzela’s, heeft Christian Wulff gisteravond in Berlijn afscheid genomen als president van Duitsland. Bij het presidentieel paleis werd hij met militair eerbetoon uitgezwaaid door het leger en de politiek. Veel Duitsers vonden het eresaluut voor Wulff (63) een schande, even als de levenslange doorbetaling van zijn gage van jaarlijks 199.000 euro. Zij vinden dat Wulff oneervol is vertrokken en dienovereenkomstig behandeld moet worden. Wulff trad drie weken geleden af als president na verdenkingen van corruptie. NRC