Weer een rel bij Jackie: de hele redactie stapt op

Opnieuw is het hommeles bij damesglossy Jackie. Gisteren werd bekend dat de voltallige redactie is opgestapt, omdat zij het niet eens is met de lijn van de nieuwe hoofdredacteur Bastiaan van Schaik. De stylist, bekend als jurylid van Holland’s Next Topmodel volgde Eva Hoeke begin dit jaar op. Zij vertrok na een incident waarbij het blad popster Rihanna had beledigd.

„Ik heb schoon schip gemaakt, de koek was op”, aldus Van Schaik tegen persbureau Novum. Hij zegt op zoek te zijn naar een nieuwe redactie. Tegen RTL Boulevard zei redacteur Wendy van Poorten dat de redactie niet is ontslagen, maar zelf is opgestapt. „Bastiaans visie verschilt zo veel van wat wij gewend zijn”, aldus redacteur Stephanie Brandes. Van Schaik zou te zeer op mode zijn georiënteerd.

Het gaat om vijf vaste medewerkers. Volgens uitgever Yves Gijrath is het gebruikelijk dat een nieuwe hoofdredacteur een eigen team samenstelt en was dit al in januari bekend. „Ik weet begrijp niet waarom dit nu naar buiten komt. Blijkbaar vinden die meisjes het moeilijk.”

Van Schaik is sinds begin dit jaar hoofdredacteur bij Jackie. Hij volgde Eva Hoeke op, nadat zangeres Rihanna in het blad werd bestempeld tot ‘niggabitch’. Het leidde tot internationale ophef, waarbij ook Rihanna zelf via Twitter haar ongenoegen uitte.