Weer

Het is nog steeds wachten op die ene dag dat alle elementen meewerken en de eerste echte lentedag een feit wordt. Het was de afgelopen dagen of vrij zonnig en fris, of zacht en bewolkt. En ook voor de komende dagen geldt dat het absoluut niet koud is maar dat de zon het meestentijds laat afweten.

Veel bewolking dus voor de komende dagen, in zachte lucht. Vanaf de oceaan wordt deze zachte lucht aangevoerd, om een hogedrukgebied heen dat met zijn kern boven de Britse eilanden ligt. Met een aanvoer over zee, en hier en daar een afgezwakte storing, blijft die lucht vochtig en heeft de zon het de komende periode dus moeilijk.

Vanavond en vannacht valt wat regen bij minima rond 7 graden.

Morgenochtend regent het nog licht op de meeste plekken, maar in de loop van de ochtend wordt het droog vanuit het noorden, met een aantal opklaringen in de loop van de middag. Waarschijnlijk gaan deze het zuiden van het land tijdens de daglichtperiode niet halen.

Op de Wadden stijgt het kwik naar een graad of 9, ten zuiden van de rivieren warmt het op naar 11, 12 graden.

Na morgen volgt een aantal droge, zachte en overwegend bewolkte dagen. Zondagochtend begint nog wel zonnig.