Wassenaarse seksrel nu onderzoeksrel

WatWassenaarWil (WWW) en Democratische Liberalen Wassenaar (DLW) werken niet mee aan een onderzoek naar de ‘seksrel’ in Wassenaar. De oppositiepartijen betwisten de onafhankelijkheid en onpartijdigheid van het onderzoek.

Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) doet onderzoek naar de gebeurtenissen tijdens een nachtelijk drinkgelag in het raadshuis na afloop van een vergadering op 13 februari. Wethouder en locoburgemeester Henk de Greef (VVD) zou daarbij te veel hebben gedronken en ongepaste seksuele opmerkingen hebben gemaakt tegen een vrouwelijk raadslid van WWW. De Greef ontkent de beschuldigingen. Een andere wethouder noemt de seksrel een „verzinsel”.

Burgemeester Jan Hoekema maakte begin deze week bekend dat de Alphense burgemeester Bas Eenhoorn het BING-onderzoek begeleidt. Dat schoot WWW en DLW in het verkeerde keelgat, omdat Eenhoorn VVD’er is en in Wassenaar woont. Ook willen de twee partijen dat niet alleen het incident, maar de „verziekte bestuurscultuur” in Wassenaar onderzocht wordt.