Verdacht zout in brood

Bij één bakker in Nederland is verdacht Pools zout gevonden.

Rotterdam. Bij een Nederlandse bakker is een partij verdacht zout uit Polen aangetroffen. Dit is de enige partij die is geleverd aan Nederland, aldus de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. In Polen is strooizout verkocht als zout voor menselijke consumptie. Of de partij in Nederland strooizout is, is onduidelijk.

Tot op heden zijn geen aanwijzingen dat er een risico is voor de gezondheid. De Poolse autoriteiten onderzoeken nog of het zout gevaarlijk is. Van de partij van vijfhonderd kilo was nog driehonderd kilo in de bakkerij aanwezig. Dat is in beslag genomen. De rest is in brood verwerkt. Om welke bakker het gaat is niet bekendgemaakt. In Polen is het strooizout mogelijk verwerkt in zuurkool en zilveruitjes.

Groentefabrikant HAK laat weten dat in HAK-producten geen Pools (strooi)zout wordt verwerkt. NOVUM