Recordaantal exemplaren The Sun on Sunday verkocht

Advertentie voor de Britse krant The Sun on Sunday, de opvolger van News of the World, de krant die door afluister- en ander illegale praktijken ter ziele ging. The Sun on Sunday verkocht in de eerste week van publicatie 3,2 miljoen kranten, meer dan voorganger News of the World. Foto AP

De nieuwe krant van mediamagnaat Rupert Murdoch, The Sun on Sunday, heeft in de eerste week van publicatie meer dan 3,2 miljoen exemplaren verkocht, meldt persbureau AP. De krant verkoopt nog beter dan voorganger News of the World.

De oplage van The Sun on Sunday is meer dan twee keer zo groot als die van zijn directe concurrent Sunday Mirror en is zelfs hoger dan de 2,7 miljoen exemplaren die van News of the World werden verkocht vlak voor het werd opgedoekt.

Mediakenners waarschuwen al wel dat de oplage zich echter waarschijnlijk ver onder dat aantal zal stabiliseren. De verwachting is dat het aantal zal dalen tot rond de 1,8 miljoen. Dat is ongeveer een miljoen minder dan News of the World maar vergelijkbaar met huidige uitgaven als Sunday Mirror en Mail on Sunday.

Murdoch lanceerde op 26 februari de zondageditie van de krant, die de plaats moet innemen van voorganger News of the World. Die krant ging in juli 2011 ter ziele door afluisterschandalen. Ook computerhacks spelen een rol in het schandaal dat politici, media en politie te kijk zette. Nog altijd komen nieuwe illegale praktijken van de boulevardkrant aan het licht. Murdoch kreeg de tabloid in 1969 in handen.

    • Judith Laanen