Levendige handel iPad2’s

Nadat Apple-topman Tim Cook woensdag in San Francisco de nieuwe iPad presenteerde is op veilingsite Marktplaats een levendige handel ontstaan in iPad2’s. Zo was volgens de veilingsite het aantal zoekopdrachten naar oude iPads dinsdag al het dubbele van de dagen ervoor.

Apple heeft de nieuwe iPad minder ingrijpend aangepast ten opzichte van zijn voorganger dan werd verwacht. De nieuwe tablet heeft een beter scherm en een snellere processor dan zijn voorganger, maar is wel iets dikker. Ter vergelijking: de iPad2, die in maart 2011 op de markt kwam, was lichter en dunner dan zijn voorganger, de oorspronkelijke iPad, en had voor het eerst twee camera’s.

De iPad2 blijft te koop via officiële kanalen. Apple heeft de prijs voor een model met 16 gigabyte geheugen en een wifiverbinding verlaagd van 499 euro naar 399 euro. Het model van 16 gigabyte met 3G-verbinding zakt in prijs van 629 euro naar 519 euro. Voor een nieuwe iPad van 16 gigabyte met wifiverbinding tellen kopers 499 euro neer. De nieuwe iPad wordt vanaf 23 maart ook in Nederland verkocht. In Duitsland is de tablet een week eerder beschikbaar.