• Ik

Lekker in je vel

In groep 8 zijn de lessen ‘Lekker in je vel’ begonnen, met uitgebreide seksuele voorlichting. Isabelle (groep 8) heeft een oproep gekregen voor de inenting tegen baarmoederhalskanker. ’s Middags om half 2 is ze aan de beurt. Ze hoeft geen uitleg, de juf heeft alles al verteld. Op de vraag of ze na de enting

In groep 8 zijn de lessen ‘Lekker in je vel’ begonnen, met uitgebreide seksuele voorlichting. Isabelle (groep 8) heeft een oproep gekregen voor de inenting tegen baarmoederhalskanker. ’s Middags om half 2 is ze aan de beurt. Ze hoeft geen uitleg, de juf heeft alles al verteld.

Op de vraag of ze na de enting nog teruggaat naar school, zegt ze dat er die middag waarschijnlijk toch niemand is. Nou, zegt haar oudere zus, in elk geval de jongens wel. Isabelle kijkt haar verbaasd aan: „Hoezo, hoeven die niet dan?”

Jolanda Zuydgeest

    • Ik