Kijken: dertig aangespoelde dolfijnen worden binnen drie minuten gered

Dolfijnen

Afgelopen maandagochtend strandden tientallen dolfijnen aan op het strand van Arraial do Cabo in Brazilië. De op het strand aanwezige mensen aarzelden niet en sleepten de beesten binnen een paar minuten terug het water in. Eén iemand filmde.

Of het inderdaad puur een happy end betreft, valt te betwijfelen. De dolfijnen sterven weliswaar niet op het Braziliaanse strand, maar waarom doken ze zo plotseling op aan de kust? Is dat omdat ze regelmatig vlakbij de kust jagen, zoals in de BBC-serie Planet Earth te zien was? Een Reddit-gebruiker wijst erop dat het aannemelijk is dat een schip dat een sonar verstuurt de orientatie van de dolfijnen in de war heeft gebracht of ze deed vluchten. Krachtige sonars kunnen dolfijnen en walvissen pijn doen of zelfs doden.