Espresso met Silvio Berlusconi

De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi heeft zijn eerste televisieoptreden sinds zijn aftreden afgelast. ‘Ik vond het leuker om mijn goede vriend Poetin te feliciteren met zijn verkiezingsoverwinning,’ zegt Berlusconi. Vindt hij het niet moeilijk om iemand te feliciteren die wordt verdacht van grootschalige fraude bij presidentsverkiezingen?

Foto AP /Luca Bruno

Felicitatie

De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi heeft zijn eerste televisieoptreden sinds zijn aftreden afgelast. ‘Ik vond het leuker om mijn goede vriend Poetin te feliciteren met zijn verkiezingsoverwinning,’ zegt Berlusconi. Vindt hij het niet moeilijk om iemand te feliciteren die wordt verdacht van grootschalige fraude bij presidentsverkiezingen? ‘Ik vind het juist een felicitatie waard,’ antwoordt Berlusconi. ‘Niemand doet hem dit na.’ Hoe bedoelt hij dat? ‘Je komt hier eigenlijk alleen nog mee weg in donker Afrika.’ De Italiaanse oud-premier neemt een slokje espresso. ‘Ik denk elke dag nog aan mijn goede vriend Gaddafi.’ Wat denkt hij dan? ‘Warme dingen,’ zegt Berlusconi. ‘Samen in een tent, de sterren aan de hemel, een poster van Condoleezza Rice op een wandtapijt.’ Berlusconi pinkt een traantje weg. ‘Ik zal het mezelf waarschijnlijk nooit vergeven dat ik hem niet heb verteld over mijn haarimplantaten.’ Wat vindt hij ervan dat Poetin de Syrische dictator Bashar al-Assad nog altijd steunt? ‘Ik vind het ongelofelijk knap dat Poetin niet nijdig is om zijn haardos.’ Wat heeft hij met de Russische premier gedaan om de verkiezingsoverwinning luister bij te zetten? ‘We hebben vrouwendag gevierd.’