City en United verrassend onderuit in Europa League

Manchester City en Manchester United hebben gisteren de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Europa League verloren. City verloor in Lissabon met 1-0 van Sporting Portugal. United ging in Manchester met 3-2 onderuit tegen het Spaanse Athletic Bilbao.

Manchester United begon op Old Trafford nog goed aan de wedstrijd tegen Bilbao. Rooney bracht de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong. Daarna waren de Spanjaarden de bovenliggende partij. United werd voor eigen publiek bij vlagen weggetikt door de ploeg van de Argentijnse trainer Marcelo Bielsa.

Door treffers van Fernando Llorente, Oscar de Marcos en Iker Muniain liepen de Basken uit naar 1-3. In blessuretijd scoorde Rooney vanaf de penaltystip nog tegen. United had in de vorige ronde ook thuis verloren, met 2-1 van Ajax. Dat was voor de Amsterdammers net niet voldoende om door te gaan.

Manchester City, koploper in de Premier League, verloor nipt van Sporting Portugal, de ploeg van Nederlanders Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel. Het duel werd vijf minuten na rust beslist door een goal van Xandao. Hij liet de Britse doelman Joe Hart kansloos met een prachtige hakbal.

Na deze treffer gingen de Citizens, met Nigel de Jong in de basis, op zoek naar de gelijkmaker. Maar de nummer vier van Portugal kreeg de grootste kans. Van Wolfswinkel zag zijn schot gestopt door de doelman.