Beelden in bruikleen

Museum Beelden aan Zee in Scheveningen werkt mee aan de nieuwe beeldentuin rond Kasteel het Nijenhuis in Heino, die 28 maart opent. Zo’n veertig werken worden in bruikleen gegeven. Daarnaast worden 35 beelden uit de collectie van Museum de Fundatie tentoongesteld op de 4,5 hectare siertuin, grasvelden en bosgebied. Directeur Jan Teeuwisse noemt de bruiklenen goed voor zijn museum. „Omdat het publiek de werken kan zien. En omdat we ze dan niet hoeven op te slaan, met alle bijkomende kosten.”

Museum Beelden aan Zee in Scheveningen werkt mee aan de nieuwe beeldentuin rond Kasteel het Nijenhuis in Heino, die op 28 maart opent. Zo’n veertig werken geeft het museum in bruikleen. Beelden aan Zee brengt altijd een aanzienlijk deel van zijn collectie elders onder, zegt directeur Jan Teeuwisse. Zo staan er beelden in de tuin van landgoed De Havixhorst in De Wijk en in de hal van het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie in Den Haag. Teeuwisse: „Zo kan het publiek de werken zien; hoeven wij ze niet op te slaan, met alle bijkomende kosten; en het is mooie pr.”