Zege Krajicek in Indian Wells

Tennisster Michaëlla Krajicek heeft vannacht de tweede ronde bereikt van het WTA-toernooi in Indian Wells. De Nederlandse won na ruim tweeënhalf uur in drie spannende sets van de Poolse Urszula Radwanska: 3-6, 6-4, en 6-4.

Krajicek, gestaag gestegen naar de tachtigste plaats op de wereldranglijst, speelt op het sterk bezette toernooi in de volgende ronde tegen de Chinese Zheng Jie, de nummer 31 van de plaatsingslijst.

Arantxa Rus werd in de eerste ronde uitgeschakeld. De Nederlandse nummer 98 van de wereldranglijst verloor in drie sets van de Britse Elena Baltacha: 3-6, 6-4 en 6-4. Rus verspeelde tegen de nummer 62 na setwinst zowel in de tweede als in de derde set een voorsprong.

Thomas Schoorel wist zich niet te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Hij verloor in de kwalificatie van de Oekraïener Sergei Boebka. De zoon en naamgenoot van de beroemde polsstokhoogspringer won in drie sets.