Weer

Na de regen van gisteren is het voorlopig, op een enkele spat motregen na, lange tijd droog en zacht. Dat hebben we te danken aan een hogedrukgebied dat de komende dagen via de Britse eilanden naar de Noordzee trekt. Met een westelijke en later noordelijke stroming wordt in eerste instantie nog vochtige lucht aangevoerd met vrij veel wolken en ’s nachts nevel.

Vanaf volgende week woensdag draait de wind naar het oosten. Door aanvoer van droge lucht krijgt de zon meer ruimte en lopen de temperaturen verder op. Vanaf volgende week donderdag kan het in het zuiden voor het eerst 15 graden worden.

Vanavond verdwijnen de stapelwolken en wordt het tijdelijk helder. Daardoor kan het landinwaarts tot om het vriespunt afkoelen. Later in de nacht neemt op nadering van een warmtefront de bewolking toe en lopen de temperaturen weer op.

Morgen veroorzaakt dat warmtefront wat meer bewolking dan vandaag, maar het blijft overdag op de meeste plaatsen droog. Een matige zuidwestenwind voert zachte lucht aan. Daardoor wordt het zachter dan vandaag met temperaturen die op veel plaatsen naar 10 of 11 graden oplopen. Nabij het koude zeewater blijft het kwik net onder de 10 graden steken.