Verdachte bekent schuld in ‘nekbomzaak’ Sydney

Politieagenten vorig jaar augustus in actie bij het huis van Madeleine Pulver in een dure wijk in Sydney. Foto Reuters / Tim Wimborne

Een man die vorig jaar in Sydney een op een explosief lijkend voorwerp om de nek van een 18-jarig meisje monteerde heeft schuld bekend. De bizarre zaak kreeg in augustus vorig jaar wereldwijd aandacht. De verdachte krijgt later deze maand zijn straf te horen.

De verdachte, de 50-jarige Paul Douglas Peters, drong vorig jaar het huis van Madeleine Pulver in een villawijk van Sydney binnen terwijl ze aan het studeren was. Hij overmeesterde haar en deed naar eigen zeggen een bom om haar nek. Toen Madeleine later die ochtend met het ‘explosief’ om haar nek werd aangetroffen, werd groot alarm geslagen. De politie deed er vervolgens tien uur over om de ‘nekbom’ bij het meisje te verwijderen. Na onderzoek bleek het niet om een echte bom te gaan.

De advocaat van Peters deed vanochtend in de rechtbank in Sydney namens zijn cliënt een schuldbekentenis. Peters werd vorig jaar in de Verenigde Staten gearresteerd en uitgeleverd aan Australië. Hij wordt ervan verdacht met het monteren van de ‘nekbom’ de familie van het meisje te hebben willen chanteren. Peters is aangeklaagd voor kidnapping, huisvredebreuk en chantage.

Peters, een succesvolle internationale zakenman, liet via zijn advocaat weten veel spijt te hebben van het incident. Bill Pulver, de vader van het meisje, noemde de schuldbekentenis van Peters een opluchting voor de familie. “We zijn ongelooflijk blij met de uitkomst van vandaag”, aldus Pulver.