Uit voor kinderen

Villa Zebra

Hoeveel verschillende mensenbankjes kan jij kleien? Wat voor een meubels kun je nog meer van een lichaam maken? Hoe ziet de kamer er uit waar ze staan? Tegelijkertijd met de tentoonstelling De Kannibaal in Atelier van Lieshout kun je in Villa Zebra aan de slag als ontwerper. Net als de beroemde kunstenaar Joep van Lieshout zelf.

7 mrt t/m 17 jun. Villa Zebra, Rotterdam. www.villazebra.nl

Brandweermuseum

De bedenker van Olie B. Bommel, Marten Toonder, zou dit jaar honderd zijn geworden. In het Brandweermuseum in Wassenaar is daarom een tentoonstelling te zien over de verhalen van Bommel waarin de brandweer voorkomt: Heer Bommel en de brandweer.

T/m 19 aug. Brandweermuseum, Wassenaar. www.brandweermuseumwassenaar.nl

Buitenstebinnen

Hoe klinkt een huis? Dat laat Oorkaan horen in de muziekvoorstelling Buitenstebinnen. Jasper, Achim en Marijn voelen zich helemaal thuis in het Trommelparadijs. Daar is het superleuk omdat je de hele dag samen muziek kan maken. Een grappige voorstelling vanaf 6 jaar met zang en slagwerk.

T/m 2 mei in verschillende Nederlandse theaters. www.oorkaan.nl