Turnster Van Gerner ook boos op bond

Turnster Céline van Gerner heeft in een brief aan turnbond KNGU gevraagd de aanwijzing voor de Olympische Spelen bij de vrouwen te heroverwegen. Dat zegt haar manager Ralph van Baasbank.

Van Gerners verzoek komt in de week dat turner Jeffrey Wammes door de rechter in het gelijk werd gesteld in een kort geding tegen de KNGU. Volgens Wammes is zijn concurrent Epke Zonderland op onterechte gronden aangewezen voor de Spelen. Wammes zou de enige zijn die aan alle kwalificatie-eisen had voldaan. De selectieprocedure moet nu over, besliste de rechter.

In februari maakte de KNGU bekend om Wyomi Masela bij de vrouwen naar de Spelen af te vaardigen. Volgens de turnbond heeft Masela meer kans op een finaleplaats dan Van Gerner.

Maar volgens haar manager Van Baasbank heeft Van Gerner de afgelopen jaren een constanter en hoger niveau laten zien dan Mansela. „De KNGU moet alle kwalificatiemomenten meenemen in het maken van een beslissing, ook de nog komende WC’s en het EK in mei”, aldus Van Baasbank. „De keus voor Masela is nu gebaseerd op slechts één toernooien.”

Het is niet de eerste affaire over de vraag welke sporter naar de Olympische Spelen mag. In januari diende judoka Anicka van Emden nog een protest in tegen het besluit Elisabeth Willeboordse naar de Spelen af vaardigen.