Super Tuesday? Het was een hoop poeha om niks, zegt Jon Stewart

Romney

Van dinsdag op woensdag zaten we de hele nacht te livebloggen over Super Tuesday. Vooraf werd er flink gespeculeerd: wie in Ohio wint, neemt een voorschot op de overwinning. Maar nu we het weten, zijn we eigenlijk geen steek verder. De zich voortslepende Republikeinse race door de ogen van Jon Stewart.

Meest tekenend was CNN’s Wolf Blitzer, die de hele nacht superlatieven op elkaar stapelde en zich flink uitsloofde omdat de zender stemresultaten had die anderen niet hadden. De eerste keer dat de klok achter hem begon af te tellen richting een uitslag van Ohio, liep de spanning op. Wat er gebeurde, laat Stewart zien op 3:45 in onderstaand fragment uit The Daily Show.

Ook collega Stephen Colbert had uiteraard Super Tuesday op z’n agenda staan. Het onvermijdelijke moment dat hij zich moet verzoenen met het kandidaatschap van Mitt Romney, komt steeds dichterbij:

De Republikeinse voorverkiezingen gaan dit weekend verder: dan wordt er in onder meer Kansas gestemd. Het lijkt er momenteel op dat Romney de tegenstander van Obama wordt, maar die strijd gehavend begint omdat zijn drie concurrenten stug volhouden.