Schaamteloos los op vieze beat

Yuki Kho (21) uit Amsterdam:

‘Het is net als met de legging: die vond iedereen eerst lelijk en nu is hij hip. Dubstep was underground, maar nu kom ik mijn oppaskinderen tegen bij de feesten.

Gek eigenlijk, want dubstep is totaal niet dansbaar. Het is een vieze beat, heel rauw. Het maakt niet uit hoe je beweegt, je danst alle kanten op. Maar dat is het mooie: iedereen gaat er schaamteloos op los. Op techno staat iedereen nog classy te dansen, bij dubstep niet.

Ik gebruik geen drugs, bij dubstep hoort dat ook niet. Het is muziek waarbij je moet opletten. Je raakt vanzelf al in een rare vibe.

Het blijft lastige muziek, zonder repetitie. Het is voor niemand echt te begrijpen. Daarom voel ik me er wel in thuis. Ik ben zelf ook totaal aritmisch. Dan ben ik een keertje niet degene die uit de maat staat te dansen.”