Opnieuw rel Jackie - redactie stapt op na aantreden hoofdredacteur

Bastiaan van Schaik is sinds begin dit jaar hoofdredacteur van Jackie. Screenshot Novum

De redactie van tijdschrift Jackie is opgestapt omdat zij het niet eens was met de visie van hoofdredacteur Bastiaan van Schaik. Die volgde Eva Hoeke begin dit jaar op nadat zij opstapte na het ‘niggabitch’-incident.

“We zijn zelf opgestapt, we zijn niet ontslagen”, reageert redacteur Wendy van Poorten in RTL Boulevard op berichten dat de redactie aan de kant is gezet door Van Schaik. Volgens Van Poorten ging het blad te veel de mode-kant op. “Bastiaans visie verschilt zo veel van wat wij gewend zijn”, valt collega Stephanie Brandes haar bij. “Het is een verschil van inzicht en het matcht niet meer.”

Van Schaik laat in een reactie weten op zoek te zijn naar een nieuwe redactie. “Ik heb schoon schip gemaakt, de koek was op”, aldus de 42-jarige stylist. Van Schaik is sinds begin dit jaar werkzaam als hoofdredacteur bij Jackie. Hij volgde Eva Hoeke op, nadat zangeres Rihanna in het blad werd bestempeld als ‘niggabitch’. Dat zorgde voor internationale ophef, waaronder bij Rihanna zelf, die via Twitter haar ongenoegen uitte.

Van Schaik bij de presentatie van het vijftigste nummer van Jackie: