Nieuwe campagnevideo claimt succes van Obama’s ‘bold action’

Een paar dagen nadat de Republikeinse kandidaten elkaar bevochten op Super Tuesday, lanceerde de campagne van Obama een nieuwe video over de successen van de president.

Onderstaand filmpje is de trailer van de door Obama’s team gemaakte documentaire ‘The Road We’ve Traveled’ die vanaf 15 maart online te zijn is. In het begin wordt geprobeerd de bijzondere sfeer van zijn verkiezing in het najaar van 2008 terug te halen, toen Obama de Amerikaanse bevolking wist te inspireren met zijn alom geroemde toespraken.

In de rest van de video wordt benadrukt voor welke “historic challenges”, vooral op het gebied van de economie, de regering van de president sinds zijn verkiezing stond. En hij heeft het sindsdien helemaal niet zo slecht gedaan, is de boodschap. Obama nam “tough decisions” en “bold action”, bijvoorbeeld als het gaat om het redden van de auto-industrie en het uitschakelen van Osama bin Laden: