Bud Broadway, entertainer

‘Na de laatste January Jones viel er een gat op onze plek in het AD, waarin we de strip voorpubliceerden. De krant vroeg of ik dat kon vullen. Ik zou tekenaar én scenarist zijn, voor twee stroken per dag. Dat was te veel, dus ik stelde voor er een ouderwetse tekststrip van te maken, met een strook tekst onder een strook beeld. Dan hoefde ik minder te tekenen. Dat heb ik 4,5 jaar gedaan, wat resulteerde in negen albums met Bud Broadway.

„Bud is een entertainer en qua uiterlijk en vak gevormd naar Bob Hope en zijn de Road to-films. Bob Hope was iemand die ik vaak voor mezelf tekende om zijn markante kop, met die ronde kaaklijn en die lange neus.

„Dit is de cover van het album De toorts van Caesar. In de verte zie je een boortoren, vooraan zit Bud. Beide omkranst, hij met spetters, de toren met streepjes. Achter het vliegtuig en onder de voeten van de Duitsers zie je krulletjes. Ik hou erg van zulke tekens. Je ziet ze ook bij de oma op het derde plaatje van het strookje uit De zoektocht. Ze sturen de blik van de lezer en suggereren effectief beweging en emotie – kwaadheid, verwarring, verdriet.”