Britse en Italiaanse gijzelaars gedood bij mislukte reddingsactie in Nigeria

This handout video grab released by the Nouakchott Information Agency (ANI) and obtained by AFP on December 6, 2011 reportedly shows a kidnapped British national Chris McManus surrounded by three alleged masked and armed members of an Al Qaeda-linked Nigerian group at an unidentified location on an unknown date. McManus and Italian colleague Franco Lamolinar taken hostage in northern Nigeria were apparently killed by their captors before they could be rescued in a military operation on March 8, 2012, Britain's prime minister said. RESTRICTED TO EDITORIAL USE- MANDATORY CREDIT ''AFP PHOTO/ANI' NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS- DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS IMAGE WAS BLURRED BY AFP IN ORDER TO PROTECT THE IDENTITY OF THE HOSTAGE Een screenshot van de vrijgegeven video van de ontvoerde Brit Chris McManus, met op de achtergrond de ontvoerders. Foto AFP

Een Britse en een Italiaanse gijzelaar, die in mei werden ontvoerd in Nigeria, zijn vandaag gedood door hun ontvoerders tijdens een mislukte reddingsoperatie van de Britse en Nigeriaanse strijdkrachten. Dat verklaart de Italiaanse regering.

De Britse premier David Cameron heeft de Italiaanse minister-president Mario Monti gebeld om hem te informeren over dit “tragische resultaat” van de operatie. Volgens Cameron zag het ernaar uit dat de gijzelaars al “vermoord waren door hun ontvoerders voordat ze gered konden worden”.

De gezamenlijke troepen kwamen in actie om de Italiaan Franco Lamolino en de Brit Christopher McManus te bevrijden, omdat ze vreesden dat hun leven in gevaar was.

Beelden van de gijzelaars die eerder werden vrijgegeven: