Weer

Ons weerbeeld wordt vanaf vannacht bepaald door een hogedrukgebied dat momenteel op de oceaan tussen de Azoren en Ierland ligt. Het weersysteem schuift de komende dagen langzaam op via het westen van Frankrijk naar de Britse eilanden, waar het aanstaand weekeinde arriveert. De invloed ervan in Nederland wordt gaandeweg groter.

Eerst hebben we nog met een regenstoring te maken. Die trekt in de loop van vanavond naar Duitsland weg en de wind neemt af.

Vannacht is er nauwelijks bewolking en koelt het in het binnenland of tot rond het vriespunt. Aan de kust blijft het 3 of 4 graden boven nul.

Morgen start fris maar fraai, met zonneschijn. In de tweede helft van de ochtend ontstaan landinwaarts stapelwolken.

In de middag bollen deze zo ver op dat verspreid een paar kortdurende buien ontstaan. Tussendoor blijft de zon regelmatig tevoorschijn komen. Bij een veelal matige west- tot noordwestenwind wordt het 7 tot 9 graden.

Vrijdag en in het weekeinde wordt het zachter: op zaterdag en zondag ligt de maximumtemperatuur tussen 9 en 13 graden. Daarbij drijft veel bewolking over, maar het blijft grotendeels droog en soms breekt de zon even door.