Lekker een middagje sporten met een stroomstootwapen in de hand

Een wedstrijdje Ultimate Tazer Ball in het Thaise Bangkok. Foto Screenshoot MSNBC

Ooit een stroomstootwapen als onderdeel van je sport-outfit gezien? Zo niet, dan heb je waarschijnlijk nog nooit Ultimate Tazer Ball gespeeld. Een relatief nieuw balspel, vooral in opkomst in Azië, waarbij je elkaar tackelt met behulp van… een stroomstootwapen.

Verder komt het spel vrij bekend over. Een wat erg grote bal, dat wel, maar gewoon twee doelen en twee teams. Een wedstrijd gaat over drie periodes van zeven minuten. De bal moet in het doel van de tegenstander worden gegooid om te scoren. Eigenlijk niets nieuws onder de zon dus. Alleen mag een speler in balbezit door tegenstanders worden overladen met elektrische schokken.

Overigens gaat het om stroomstoten met een vrij lage kracht. De schokken in het spel staan gelijk aan ongeveer 10 procent van de kracht van bijvoorbeeld de stroomstootwapens die de politie in sommige landen gebruikt.

De schokken die spelers tijdens wedstrijden incasseren zijn dan ook niet schadelijk voor het lichaam, verzekeren de bedenkers van het spel. Maar tegen een stootje moet je uiteraard wel kunnen als je Ultimate Tazer Ball wilt spelen.

Reportage over Ultimate Tazer Ball van de Amerikaanse nieuwszender msnbc:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy