Kortkolom sport

Bekerzege Chelsea met nieuwe Italiaanse coach

Rotterdam. Chelsea heeft de kwartfinales van de FA Cup bereikt. De voetbalploeg van de Italiaanse interim-trainer Roberto Di Matteo behaalde bij Birmingham City gisteren een 2-0 uitzege. De eerste wedstrijd tussen de twee was eind februari in Londen in 0-0 geëindigd. Het duel tegen Birmingham was de eerste wedstrijd van Chelsea na het ontslag van trainer André Villas-Boas. De Portugees werd afgelopen weekend aan de kant gezet wegens tegenvallende resultaten. (NRC)

Ajacied Sulejmani rest seizoen uitgeschakeld

Rotterdam. Ajax kan dit seizoen niet meer beschikken over Miralem Sulejmani. De Servische aanvaller staat zeker vier maanden langs de kant door een knieblessure. Sulejmani viel zondag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC geblesseerd uit. Een kijkoperatie heeft de schade aan de buitenmeniscus van zijn knie hersteld. De revalidatie neemt een aantal maanden in beslag. (NRC)

FC Volendam ontslaat trainer Gert Kruys

Rotterdam. FC Volendam heeft trainer Gert Kruys op non-actief gezet. Dat maakte de club uit de eerste divisie gisteren bekend. Kruys wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten. De taken van Kruys worden tot het eind van het seizoen waargenomen door Johan Steur, Berry Smit en Richard Stricker. (NRC)

Geen doping gevonden bij veldrijder Wellens

Rotterdam. Veldrijder Bart Wellens, die begin januari werd opgenomen met een bloedvergiftiging, had geen doping gebruikt. Dat blijkt uit onderzoek van een haarstaal en bloedmonsters van de oud-wereldkampioen. Wellens raakte na zijn acute opname in opspraak. (NRC)