Kort nieuws Economie

Winst RTL Nederland sterk gestegen

Rotterdam. De Nederlandse activiteiten van RTL Group hebben in het afgelopen jaar tot een sterke winststijging geleid. De Nederlandse omzet uit advertenties groeide met dubbele cijfers. Dat meldde het Luxemburgse mediabedrijf gisteren. Uit de resultaten over 2011 blijkt dat de winst voor rente, belastingen en afschrijvingen (EBITA) van RTL Nederland met 21,8 procent is gestegen tot 134 miljoen euro voor zowel radio als televisie. De omzet steeg in zijn geheel met 4,2 procent tot 5,765 miljard euro. De winst kwam uit op 696 miljoen euro. (Novum)

Jerry Hoff begint eigen advocatenkantoor

Amsterdam. Advocaat Jerry Hoff verlaat het kantoor Spigthoff, dat hij in 2000 met Leo Spigt oprichtte, om een nieuwe advocatenkantoor in Haarlem te beginnen. Advocaat Hoff laat in een verklaring weten dat hij nog een keer een nieuwe, meerjarige uitdaging aan wil gaan. Hij neemt een advocaat en een advocaat-stagiar mee naar zijn nieuwe kantoor. Hoff promoveerde vorig jaar aan de Universiteit van Nijmegen op het openbaar maken van koersgevoelige informatie. Het kantoor krijgt de naam Hoff advocaten. (NRC)

Minister De Jager tegen opsplitsing banken

Den Haag. Minister Jan Kees de Jager (CDA) wil banken niet opsplitsen in een deel voor consumenten en een deel voor zakenactiviteiten. Dat blijkt uit een nota van vandaag. De Jager gaat daarmee in tegen een meerderheid in de Tweede Kamer die een strikte scheiding wil tussen ‘nutsbank’ en ‘zakenbank’ om zo besmettingsgevaar tussen het klanten- en zakendeel te voorkomen. Dat gebeurde tijdens de crisis in 2008 toen de zakelijke tak van veel banken in de problemen was gekomen door met spaargeld zelf te gaan handelen in bijvoorbeeld Amerikaanse hypotheekproducten. (Novum)