De trailer: Frankenweenie

"FRANKENWEENIE" (L-R) VICTOR and SPARKY. .."Frankenweenie" is a new stop-motion, animated comedy from the creative genius of director Tim Burton. Presented by Walt Disney Pictures, "Frankenweenie" opens in theaters on October 5, 2012. ..©2012 Disney Enterprises. All Rights Reserved.

****In 1984 maakte een jonge Tim Burton de korte film Frankenweenie. Hij werkte voor Disney, dat hem direct ontsloeg omdat het een half uur durende filmpje veel te duister en eng was voor kinderen. Hij bleef op de plank liggen. 28 jaar later keert Burton terug naar zijn jeugd en maakt van de korte live-actionfilm een avondvullende animatiefilm. En nu acht Disney de tijd blijkbaar wel rijp voor een zwart-witfilm in 3D vol cinefiele verwijzingen naar oude horror. Het jochie Victor verliest zijn hond Sparky, maar brengt hem weer tot leven. In de trailer is duidelijk te zien dat de maker van fantasierijke en sfeervolle stop-motionfilms als Corpse Bride ditmaal een liefdevolle hommage brengt aan Frankenstein (1931) en The Bride of Frankenstein (1935). Na het teleurstellende Alice in Wonderland lijkt Burton weer in vorm. Hoera! Wordt begin oktober in de bioscoop verwacht. (AW)