Barcelona in kwartfinale na galavoorstelling

Lionel Messi scoort de vierde goal van de avond. Foto Reuters / Albert Gea

FC Barcelona heeft zich zonder enige moeite geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. De bekerhouder was woensdag in het eigen Camp Nou met 7-1 te sterk voor Bayer Leverkusen, dat drie weken geleden in Duitsland al met 3-1 was verslagen. Lionel Messi nam maar liefst vijf van de zeven doelpunten voor zijn rekening.

Leverkusen begon niet eens onaardig aan de wedstrijd, meldt persbureau Novum, maar tegen de vloeiende combinaties van Barcelona was zoals zo vaak geen kruid gewassen. Messi werd halverwege de eerste helft in stelling gebracht door Xavi en wipte de bal knap over doelman Bernd Leno heen. Kort voor rust maakte de Argentijn er na goed voorbereidend werd van Andres Iniesta 2-0 van.

Na rust voerde Barcelona de score in snel tempo op. Messi zorgde met een lob voor de 3-0 en maakte er in de 58e minuut ook nog 5-0 van. De vierde en zesde goal kwamen op naam van invaller Telo. In de slotfase voltooide Messi de zevenklapper, waarna Karim Bellarabi de eer voor de Duitsers nog een beetje kon redden.

Bekijk hier de vijf goals van Messi
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ETrWXQJjkLQ