Zwolle weer weg kwijt

De geschiedenis dreigt zich te herhalen voor FC Zwolle. De koploper uit de eerste divisie verspeelde gisteravond weer punten en moet – net als vorig seizoen – vrezen dat het promotie naar de eredivisie misloopt.

FC Zwolle had halverwege dit seizoen nog dertien punten voorsprong op de concurrentie. Mede door de zege van naaste concurrent Sparta, gisteravond tegen FC Den Bosch, is die marge intussen geslonken tot drie punten.

Afgelopen seizoen leek FC Zwolle ook onbedreigd op de titel in de eerste divisie af te stevenen. Toen hadden de Zwollenaren dertien punten meer dan de concurrenten. Door een terugval na de winterstop werd RKC uit Waalwijk kampioen. Zwolle werd in de nacompetitie uitgeschakeld door VVV-Venlo.

Trainer Art Langeler van FC Zwolle weigert de situatie te vergelijken met vorig seizoen. „Dit is een ander seizoen, een andere situatie en we werken met andere spelers”, zei hij tegen de NOS. „We spelen nog negen wedstrijden en die gaan we echt niet allemaal verliezen. Het zal spannend worden, zeker omdat Sparta de afgelopen tijd alle wedstrijden wint.”