Weer

Vanavond en vannacht breiden heldere omstandigheden met hooguit wat sluierbewolking zich steeds verder uit. Het koelt af tot rond het vriespunt landinwaarts.

Een actieve oceaanstoring, afkomstig van lagedrukgebieden in de buurt van IJsland en Groenland, weet ons morgen te bereiken. Morgenochtend wordt de sluierbewolking vanuit het westen steeds dikker op nadering van de regenstoring. Vooral in het oosten komt de zon eerst nog een paar uur door die bewolking heen. Regen arriveert als eerste in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland, in de tweede helft van de ochtend. In de tweede helft van de middag worden als laatste het oosten en zuidoosten van het land nat. De wind trekt aan naar matig, 4 Bft in het binnenland en krachtig tot hard aan de kust, 6 tot 7 Bft. Het wordt 6 graden in Friesland tot 9 graden in Limburg.

Onder invloed van een steeds verder oprukkend hogedrukgebied van bij de Azoren is het vanaf donderdag een stuk vriendelijker. Zon en bewolking wisselen elkaar af en het blijft grotendeels droog. Aan de temperatuur verandert weinig.

Ook vrijdag en het weekeinde verlopen overwegend droog. Het wordt wat milder, met 8 tot 13 graden in de middag, maar het blijft bewolkt.