Voetbalnieuws

FC Twente heeft de transfer van Dusan Tadic afgerond, dat meldt Voetbal International. Twente zou 7,7 miljoen betalen voor de linksbuiten van FC Groningen – liefst 10 procent van die transfersom is voor zijn zaakwaarnemer, Zoran Pavlovic. De 23-jarige Serviër gaat vanaf komende zomer in Enschede netto 560.000 euro verdienen. Tadic is bezig aan zijn tweede seizoen in Groningen, hij speelde 58 wedstrijden en maakte tien doelpunten.

Als het aan de aanklager van de KNVB ligt, krijgt AZ-trainer Gertjan Verbeek drie wedstrijden schorsing voor zijn gedrag tijdens het duel met Heracles, zaterdag. Hij zou tegen vierde official Jochem Kamphuis aangelopen zijn of gebotst. Maar volgens Verbeek klopt dat verhaal niet, hij gaat in beroep. FC Twente-speler Douglas accepteerde zijn schorsing wel en zit drie competitieduels op de tribune. De 24-jarige Braziliaan kreeg een rode kaart in de wedstrijd tegen PSV wegens natrappen.

De Engelse trainersvakbond begrijpt niets van het ontslag van André Villas-Boas bij Chelsea. Voorzitter Richard Bevan noemt het besluit dat de Londense club zondag nam gênant en verwijt Chelsea dat Villas-Boas niet genoeg gesteund werd door de leiding en dat hij onvoldoende tijd kreeg om een team om te bouwen. Sinds Roman Abramovitsj de club in 2003 kocht, versleet Chelsea al zeven trainers. Alleen José Mourinho hield het langer dan twee jaar vol.

Miralem Sulejmani moet nog deze week een kijkoperatie ondergaan. De 23-jarige Ajacied viel zondag tegen Roda JC in de eerste helft uit met een meniscusblessure. Tijdens de operatie moet duidelijk worden hoe ernstig de kwetsuur is.