Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Auto

‘Ook interesse Nissan in NedCar, maar niet in volledige overname’

Demonstratie van werknemers van NedCar op het Haagse Malieveld tegen sluiting van de fabriek in Born. Foto NRC / Maarten Hartman

In het kielzog van nieuws over een mogelijke Zwitserse overnamepartner voor NedCar, komt nu Nissan met blijk van interesse. Tegenover de NOS meldt een directeur van de Europese tak van het Japanse automerk dat het onderdelen van de Limburgse autofabriek wil overnemen.

De vestiging in Born, vorige maand opgegeven door Mitsibushi, zou ‘bij uitstek geschikt zijn’ om Nissan-onderdelen te produceren. Dat meldt de NOS na onderhoud met Peter Cornelis, directeur aftersales van Nissan Europa, op de Geneva Motor Show. Nissan zou echter niets zien in een volledige overname.

De NedCar-vestiging in Born zou dermate goed geoutilleerd zijn dat het bepaalde delen van Nissans productieproces op zich te nemen. Het afbouwen van de auto’s zal elders geschieden.

Eerder vandaag werd bekend dat een klein Zwitsers bedrijf genaamd Q-PM interesse zou hebben om NedCar over te nemen. Informatie over het ontwikkelingsbedrijf blijkt echter niet makkelijk te vinden. Q-PM zou wel van zins zijn NedCar volledig over te nemen.