Milan door in Champions League ondanks ruim verlies bij Arsenal

Van Persie was vanavond trefzeker voor Arsenal in de achtste finale tegen AC Milan. Foto AFP / Giuseppe Cacace

AC Milan is vanavond met de schrik vrijgekomen in de return van de achtste finales van de Champions League tegen Arsenal. De Italianen, die de heenwedstrijd in eigen huis met 4-0 hadden gewonnen, verloren in Londen met 3-0.

Voor bijna 60.000 toeschouwers maakte Arsenal er voor eigen publiek nog een zenuwslopende wedstrijd van. Zo slap als de ploeg in de uitwedstrijd tegen Milan speelde, zo agressief en getergd was het optreden van het team van Van Persie.

Arsenal maakte al na zeven minuten via de Franse verdediger Laurent Koscielny het snelle openingsdoelpunt waar het zo op hoopte. Een kleine twintig minuten later begonnen The Gunners werkelijk te geloven in een stunt toen de begaafde Tsjechische middenvelder Tomas Rosicky de score verdubbelde. Vlak voor rust maakte Robin van Persie uit een strafschop de 3-0 voor Arsenal.

Na de pauze lukte het de ploeg van de ervaren Franse coach Arsène Wenger, die gisteravond voor een zeer offensieve tactiek had gekozen, echter niet om nog meer doelpunten te maken. Van Persie zorgde met een stift nog bijna voor de 4-0, maar de Italiaanse doelman Christian Abbiati redde knap:

Benfica slaagde er vanavond ook in de kwartfinales van de Champions League te bereiken. De Portugezen wonnen in Lissabon met 2-0 van Zenit Sint-Petersburg. Dat was voldoende na de 3-2 nederlaag in Rusland van drie weken geleden. Maxi Pereira scoorde in de extra tijd van de eerste helft, terwijl invaller Nelson Oliveira de blessuretijd van de tweede helft aangreep om de 2-0 te maken.

Zenit probeerde met een verdedigende tactiek het spel van Benfica te ontregelen. Dat lukte slechts ten dele. De thuisploeg kreeg een handjevol kansen, maar scoorde pas in de extra tijd van de eerste helft. Axel Witsel stuitte in eerste instantie op doelman Vyacheslav Malafeev, maar stelde met een geniaal hakje Pereira in staat te scoren.

In de tweede helft ontvouwde zich hetzelfde spelbeeld. Benfica was nog steeds de betere partij, maar kwam weer pas in de extra tijd tot scoren. Invaller Oliveira maakte aan alle onzekerheid een einde.