Ik ben organisator van evenementen

„Ik ben een emotiemens. Van mijn vrouw kreeg ik ooit vijf antieke golfclubs. Hout, ijzer, leer – zo mooi om in je handen te houden. Dat ben ik gaan verzamelen. Ik heb nu drie-, vierhonderd antieke golfclubs.

„Het bedrijf van een vriend bestond 65 jaar, en hij vroeg mij om een ‘ander’ feest. Ik had ervaring natuurlijk, met uitjes en evenementen, fun en netwerken. Mijn vrouw hielp mee. Zo is Born4Events ontstaan.

„Een andere vriend vroeg me een antieke golfwedstrijd voor zijn relaties te organiseren. Met oude golfclubs, tasjes, alles. Helemaal 1900. Sloeg enorm aan.

„Ik heb er veel in geïnvesteerd. Honderd plusfours gekocht, lange geblokte kousen, geblokte truien, petten, mutsen. In Ermelo ligt een heidebaan van negen holes, ’s werelds enige. Privé-eigendom van een welgestelde familie. Daar organiseren we nu unieke golfdagen.

„Je rolt erin. Mond-tot-mondreclame. Dan komen er nota’s, briefpapier, Kamer van Koophandel, fiscus. Je hobby is opeens een bedrijf.

„Dit kan ik nog jaren doen. Je blijft er jong bij, krijgt waardering. En ik hoef niet meer 40 uur per week. Het moet wel leuk blijven.”

Hans Wammes